Alunele de pădure pentru o piele frumoasă

Data postării:

Alunele de pădure sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, apreciată de mulți oameni din întreaga lume. Acestea sunt bogate în nutrienți, precum proteine, fibre, vitamine și minerale, fiind astfel o alegere excelentă pentru cei care doresc să își mențină sănătatea.

Acestea sunt de obicei culese din arbori cu frunze căzătoare sau conifere, în special din pădurile de fag sau stejar. Ele sunt acoperite cu o coajă exterioară tare, care protejează miezul de alună. Coaja poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui clește sau cu degetele.

Miezul de alună este bogat în grăsimi sănătoase, precum acizii grași mononesaturați și polinesaturați, care ajută la menținerea nivelului de colesterol în sânge. Alunele de pădure conțin, de asemenea, antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

În plus, alunele de pădure sunt o sursă bună de vitamina E, care are un rol important în menținerea sănătății pielii și a părului, precum și în protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Ele conțin, de asemenea, vitamina B6, care ajută la menținerea funcției nervoase și a sistemului imunitar sănătos.

Deși alunele de pădure sunt bogate în nutrienți și sănătoase, ele trebuie consumate cu moderatie, deoarece sunt, de asemenea, bogate în calorii și grăsimi. În general, o porție de 30 de grame de alune de pădure are aproximativ 180 de calorii.

Există o varietate de moduri în care puteți să vă bucurați de gustul și beneficiile alunelor de pădure. Puteți să le consumați ca atare, să le adăugați în salate sau în alte preparate culinare.

În concluzie, alunele de pădure sunt o gustare sănătoasă și delicioasă, care poate oferi o varietate de beneficii nutriționale și de sănătate. Cu toate acestea, este important să le consumați cu moderatie și să le integrați într-o alimentație echilibrată și sănătoasă.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

11 grădiniţe deschide la vară în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat ca vor rămâne deschise...

Cimbrul, util în tratarea afecțiunilor respiratorii

Cimbrul este mai mult decât o simplă plantă aromatică...

De-a râsu’-plânsu’… Bătaie în Parlamentul României

Halal lideri, halal politicieni, halal parlamentari! Au ajuns să...

Idei de mic dejun bogat în proteine

Un mic dejun bogat în proteine este esențial pentru...