ALERTĂ MAE: Ucraina,nivelul maxim – „Părăsiți imediat țara!”

Data postării:

Siguranța cetățenilor primează în contextul situației tensionate ruso-ucrainiene, iar autoritățile române au anunțat faptul că alerta pentru Ucraina a fost ridicată la nivelul maxim. Astfel că, MAE îi anunță pe românii din Ucraina să părăsească imediat teritoriul.

Ministerul Afacerilor Externe:

În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre și a evoluțiilor negative din această seară, Ministerul Afacerilor Externe (#MAE) informează că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim – „Părăsiți imediat țara!”

Informații detaliate referitoare la noua alertă se regăsesc mai jos și la linkul  http://www.mae.ro/travel-alerts/24945.

Conform noului nivel de alertă, al cărui text este prezentat mai jos și la linkul indicat, MAE le solicită cu insistență cetățenilor români să nu se deplaseze în această țară, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat. De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze permanent din surse oficiale, să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.

MAE, prin misiunea diplomatică și oficiile consulare din Ucraina, este pregătit să acorde protecție și asistență consulară cetățenilor români de pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, cum este menționat și în alerta de mai jos, MAE reiterează solicitarea către cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro

(https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInre…/Inregistreaza) sau contactând telefonic  cel mai apropiat oficiu consular (Ambasadei României la Kiev – +380936252717, Consulatul General Cernăuți – +380635669918; Consulatul General Odessa – +380955412788; Consulatul Solotvino – +380682140918).

De asemenea, MAE reamintește că la nivelul Departamentului Consular al MAE a fost activată o linie telefonică dedicată cetățenilor români care se află temporar în Ucraina și care solicită protecție și asistență consulară – telefon 0040 -751.084.537.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

În cât timp primești permisul înapoi dacă refuzi testarea antidrog?

Șoferii care refuză sau ies pozitiv la testarea pentru...

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor angajează personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Ștrandul și Baia Giulești vor fi reabilitate

Primăria Sectorului 6 a anunțat reabilitarea și modernizarea Ștrandului...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...