After school pentru elevii din sectorul 6

Data postării:

Primăria Sectorului 6 a anunțat aprobarea programului „Școală după Școală” pentru anul anul școlar 2022-2023, ce se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial, care vor putea beneficia de un after-school plătit de Primărie, venind astfel în sprijinul părinților care nu au cine lăsa copiii după terminarea orelor.

‘’ Ne gândim la cei mici, dar și la voi. Știm că nu aveți cu cine să-i lăsați după ce termină orele, astfel că am gândit un proiect gen after-school plătit de către Primăria Sectorului 6.

Programul „Școală după Școală” se adresează elevilor din clasele primare și gimnaziale, înscriși la unitățile de învățământ de stat, care vor adera la el.

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat astăzi demararea lui pentru anul școlar 2022 – 2023! În costurile suportate de noi intră masa de prânz și plata personalului.

PRIMARUL CIPRIAN CIUCU: „Este cea mai extinsă formă a programului Școală după Școală”

„Programul va asigura personal pentru minimum 3 ore pe zi pentru activități de educație complementare activității didactice și pentru servirea mesei.

La cererea părinților, pentru minimum 50% dintre elevii înscriși într-o grupă, unitățile școlare vor asigura activități educative și supravegherea elevilor până la ora 18.00, costul serviciilor aferente fiind accesibil și suportat de către părinți. Acest cost va fi de maximum 250 de lei pe lună și va scădea, dacă numărul de copii care vor participa la programul prelungit este mai mare.

Programul a fost întrerupt doi ani din cauza pandemiei Covid-19. Este cea mai extinsă formă a Programului „Școală după Școală” de până acum, impactul bugetar fiind de aproximativ 33.344.500 lei, astfel: 19.344.500 lei pentru asigurarea mesei zilnice și 14.000.000 lei pentru plata personalului implicat în cadrul activităţilor programului”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

Nu mai puțin de 5.500 de copii vor beneficia de acest program!’’, anunță Primăria Sectorului 6 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...