Acces restricționat în Parcul Natural Apuseni

Data postării:

Parcul Natural Apuseni a intrat în zona interdicțiilor stabilite prin ariile protejate, astfel că accesul a fost drastic restricționat. Planul de management integrat al Parcului Natural Apuseni și al ariilor naturale protejate integrate, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului, impune, ca prioritate zero, conservarea şi protejarea capitalului natural al ariei protejate.

Restricțiile sunt în sensul că vizitarea ariilor naturale protejate se va face doar pe căile de acces publice şi pe traseele turistice sau tematice marcate şi semnalizate.

În zona parcului este interzis accesul neautorizat cu motociclete, ATV-uri, sănii cu motor, autoturisme sau alte tipuri de autovehicule, acestea putând circula doar pe drumurile publice și forestiere pe care accesul nu este interzis prin semne sau bariere. ”Camparea pe teritoriul ariilor naturale protejate este permisă numai în zonele special amenajate sau care au fost realizate cu avizul RNP Romsilva – Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A., cu respectarea prevederilor legale şi care sunt semnalizate ca atare. Săparea de şanţuri în jurul corturilor sau utilizarea oricăror materiale de origine vegetală precum: cetina, ferigi, muşchi şi altele asemenea, sub corturi este interzisă. Aprinderea focului în spaţii deschise este permisă doar în vetrele special amenajate în acest scop, în spaţiile de campare stabilite în mod legal şi cu respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor”, se arată în Planul de management.

turiștii nu vor avea acces la vizitarea Peșterei Coliboaia, situată în satul Măgura, comuna Pietroasa, judeţul Bihor, pe motiv că este monument istoric, categoria Arheologie, grupa valorică „A”, Peşterei Măgura și Peșterei Fânațe, pe motiv că sunt habitate ale unor specii de lilieci, și Peşterei din Valea Rea, pe motiv că este habitat subteran de o importanță ştiinţifică deosebită. În aceste peșteri sunt permise doar activităţile de cercetare ştiinţifică.

Chiar și zgomotul făcut pentru îndepărtarea animalelor sălbatice este interzis în parcul natural.

Toate aspectele menționate atrag amenzi usturătoare în caz de nerespectare.

Articolul precedent
Articolul următor

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce alimente să consumăm dacă avem colon iritabil

Sindromul de colon iritabil  este o afecțiune cronică a...

Calendarul înscrierilor la grădiniță

Conform proiectului MEC, procesul de înscriere este structurat în...

Gafă monumentală la Casa Albă! Planuri de război au ajuns la un jurnalist

Pe grupul de lucru Signal al autorităților americane din...

Locurile de joacă din Herăstrău, închise de ANPC

"În urma unui control anterior, efectuat în luna februarie...