A început Recensământul Populației și Locuinței

Data postării:

De astăzi începe Recensământul, cu etapa de autorecenzare a populației ce presupune completarea unui formular online. Potrivit INS, platforma de autorecenzare de pe site-ul www.recensamantromania.ro este active de azi.

Prima etapă a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, autorecenzarea, va avea loc până pe data de 15 mai, potrivit INS.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele INS, Tudorel Andrei, a vorbit despre noutățile acestui proiect: „În primul rând, eliminarea completă a hârtiei. Este vorba de o informatizare a tuturor proceselor de culegere, prelucrare şi diseminare. Inclusiv la diseminare Institutul îşi propune o metodă inovatoare, astfel încât fiecare utilizator să poată să-şi construiască propriile statistici, interacţionând cu mediul informatic disponibil pe site-ul instituţiei. Al doilea lucru: transparenţă totală în pregătirea, culegerea şi prelucrarea datelor statistice. O altă noutate este că recensământul populaţiei pune la dispoziţie chestionarul atât în limba română, engleză, dar şi în limbile minorităţilor naţionale. În total chestionarul este disponibil în 18 limbi”, a precizat Tudorel Andrei.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...

Cursuri de fotbal pentru copiii defavorizați din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 în colaborare cu cu Fundația „Parada”...

Interzis la hrănirea porumbeilor în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 și-a anunțat inițiativa de a lansa...