80 de stații de încărcare a masinilor electrice în Sectorul 5

Data postării:

Primăria Sectorului 5 a anunțat dezvoltarea unei rețele de încărcare a autovehiculelor electrice prin crearea 80 de stații de încărcare pe raza sectorului, ce ar urma să fie asigurate printr-un program al Administrației Fondului de Mediu.

‘’ Primăria Sectorului 5 susține transportul nepoluant

80 de puncte de reîncărcare a mașinilor electrice, dezvoltate pe raza sectorului

Primăria Sectorului 5 dorește dezvoltarea rețelei punctelor de alimentare a vehiculelor cu energie electrică pe raza administrativ-teritorială. Fondurile ar urma să fie asigurate printr-un program al Administrației Fondului de Mediu, valoarea totală a proiectului fiind de 10.036.405,8 lei.

Obiectivul proiectului constă în crearea a 80 de puncte de reîncărcare prin montarea a 40 stații amplasate în 40 de locații de pe raza Sectorului 5.

Staţiile de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi formate din două puncte de reîncărcare, alimentate de acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, din care un punct de reîncărcare permite reîncărcarea multistandard în curent continuu, la o putere ≥ 50 kW şi un punct de reîncărcare permite reîncărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice. Staţia de reîncărcare va permite reîncărcarea simultană la puterile declarate.

Prin programului Administrației Fondului de Mediu, Primăria Sectorului 5 își propune să atingă următoarele obiective:

• îmbunătățirea calității mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice

• dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică

• dezvoltarea transportului ecologic.

Programul privind Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: STAȚII DE REÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN LOCALITĂȚI este derulat de Administrația Fondului de Mediu, durata de execuție a lucrărilor fiind de 24 de luni, de la data semnării contractului de finanțare.

Având în vedere cererea în creștere pentru mașini electrice, dezvoltarea rețelei punctelor de alimentare a vehiculelor cu energie electrică este bine-venită în Sectorul 5!’’, informează Primăria Sectorului 5 pe pagina sa de facebook. (foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...