400 milioane de euro, capital de risc pentru întreprinderi

Data postării:

Fondul  pentru capital de risc, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a devenit operațional și va asigura accesul la infuzii de capital pentru întreprinderile românești de cel puțin 400 de milioane de euro, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

“Fondul European de Investiții (FEI) va demara procedura de selecție a fondurilor de investiții prin intermediul cărora se vor face infuziile de capital, după ce Guvernul a aprobat, miercuri, contractul de finanțare semnat la finalul anului trecut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și FEI.

Conform estimărilor, selecția fondurilor de investiții (cel mult 20) va începe în următoarele săptămâni, iar după semnarea contractelor, MIPE va începe să vireze banii care vor fi utilizați pentru creșterea capitalurilor companiilor romanești ce urmează a fi selectate.

Potrivit contractului, vor beneficia de aceste finanțări minim 100 întreprinderi  autohtone”, se precizează pe pagina de facebook a instituției. (foto facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

În cât timp primești permisul înapoi dacă refuzi testarea antidrog?

Șoferii care refuză sau ies pozitiv la testarea pentru...

Cine ne reprezintă în Parlamentul European? Șoșoacă a fost dată afară din plen…

În stilul caracteristic, europarlamentul Diana Șoșoacă a pus o...

Republicanii români, prezenți la Convenția din S.U.A.

În aceste zile, în Statele Unite ale Americii se...

Alimente care accelerează bronzul

Bronzarea pielii este un proces dorit de mulți, mai...