400.000 lei, amenzi date de ANPC în Hala Obor

Data postării:

400.000 lei însumează amenzile date de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în Hala Obor din Capitală, la un control privind  comercializarea produselor care se vor afla pe mesele românilor de Sărbătorile de Paști, informează Autoritatea printr-un comunicat de presă.

”Am fost la cumpărături în Obor. Acolo unde mielul nu este doar un aliment specific sărbătorilor pascale, ci reprezintă, în primul rând, o sursă de venituri speculative.

Așa înțeleg cei care se pretind a fi producători să își respecte concetățenii.

Aruncă prețurile la cer, dar țipă cât îi țin puterile când alții, în alte domenii, fac același lucru.

Am luat și noi aproape o tonă de carne și culmea ne-au dat și bani –  vreo 400 de mii de lei.

În felul acesta, am adus la bugetul de stat, în folosul românilor, parte din banii smulși din buzunarele lor de către oportuniștii cu pretenții de comercianți cinstiți.

Pare că și Hala Obor și-a pierdut strălucirea de odinioară, jucând zaruri cu cei de acolo, a căror manifestare de mahala ne dovedește că nu sunt producători decât de zarvă si necinste” – Horia Constantinescu, președintele ANPC. 

Echipe de control ale Comisariatelor Regionale de Protecție a Consumatorilor din Regiunile București-Ilfov și Prahova au întreprins, 24 acțiuni de control, la toți operatorii economici care își desfășoară activitatea în Hala Obor, precum și la cea care administrează locația, aplicându-se, până la acestă oră, amenzi contravenționale în valoare totală de 387.000 lei. 

Acestor măsuri, li s-au adăugat până acum și oprirea definitivă de la comercializare și distrugere a peste 800 de kg de carne, în valoare aproximativă de 30.000 lei, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor a 4 magazine și 2 raioane de magazin și remedierea deficiențelor întregului complex, în maximum 15 zile, se precizează în comunicat.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Coduri galbene de caniculă și instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis două atenționări cod galben pentru căldură...

Au început lucrările pentru locuințele NZeb din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea lucrărilor de construcție...

Târg de adopții pentru căței în Parcul Circului, sâmbătă, 8 iunie

Primăria Capitalei a anunțat organizarea unui nou târg de...