2 martie 2022 – zi neagră pentru aviația militară română

Data postării:

Miercuri seara, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, anunță Ministerul Apărării Naţionale.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

 Un elicopter IAR-330 Puma, cu un echipaj format din 5 oameni, a decolat de urgență spre zona posibilului impact. Din păcate, datorită condițiilor meteo neprielnice, elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, anunță MApN.

Potrivit informațiilor elicopterul s-a prăbușit, fără a fi cunoscute cauzele, iar cei 5 soldați de la bord au murit, fiind găsiţi decedaţi în zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis, pe facebook, miercuri seară, condoleanţe familiilor celor cinci militari care au murit în judeţul Constanţa.(foto: adevarul.ro)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...