100 de zile de război

Data postării:

S-au împlinit 100 de zile de când Rusia a atacat Ucraina și, deși cele două țări sunt tot mai sărace în resurse umane și materiale, războiul parcă nu se mai oprește.

Forțele ruse controlează acum aproximativ 20% din teritoriul ucrainean, a spus președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Luptele continuă în mai multe părți ale regiunilor Lugansk și Donețk, în timp ce rușii încearcă să avanseze încercând să spargă liniile de apărare din toate direcțiile. Aproximativ 800 de persoane, inclusiv copii, se ascund în mai multe adăposturi de sub uzina de produse chimice din Severodonețk, care a fost vizată de atacurile rusești cu rachete, a declarat șeful administrației militare din regiunea Lugansk. Cei care se ascund sunt localnici cărora li s-a cerut să părăsească orașul, dar au refuzat, potrivit oficialului.

Ucraina pierde peste 50 de soldați pe zi, iar alți 500 ar fi răniți zilnic, conform declarațiilor lui Zelenski.

Și rușii au pierdut soldați, arme și vehicule de luptă. Un bilanț, care nu poate fi însă verificat, arată că peste 27 000 de soldați și-au pierdut viața până acum în bombardamente, au fost distruse peste 2000 de tancuri, aproximativ 3000 de vehicule blindate de luptă, în jur de 400 de avioane și elicoptere, aproximativ 200 de sisteme de lansare multiplă de rachete de artilerie MLRS, peste 400 de drone și peste 100 rachete de croazieră. La acestea se adaugă zeci de mii de civili omorâți de gloanțe și bombe.

Pierderile sunt ale ambelor tabere, iar în urmă rămâne o țară distrusă.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Donald Trump, cu glonțul la ureche

Tentativă de asasinat asupra candidatului republican pentru conducerea S.U.A.,Donald...

Surpriză în Franța! Extremiștii au câștigat primul tur de alegeri

Partidul Adunarea Națională a câștigat primul tur al alegerilor...

Furtunile matură Europa! Vremea violentă a dus la moartea mai multor persoane

Codul portocaliu care s-a abătut asupra Elveţiei, Franţei, Germaniei...

Distracția s-a sfârșit tragic pentru un parașutist

Un paraşutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului...