100 de tei plantați în Sectorul 5

Data postării:

Primăria Sectorului 5 a anunțat continuarea acțiunii de înverzire în sector și împreună cu zeci de voluntari s-au plantat 100 de tei în Parcul Eroilor și nu numai, acțiunea de plantare continuând și în alte zone din sector.

‘’Rares Hopinca, city manager Sector 5: “Înverzim Sectorul 5! Cu mic, cu mare, angajați și voluntari, plantăm din centru până în inima cartierelor!”

‼️ Continuăm acțiunile de plantare de arbori, atât în parcuri, cât și în interiorul cartierelor.

 Astăzi, împreună cu angajații Primăriei și zeci de voluntari am plantat 100 de tei în Parcul Eroilor.

 Rareș Hopincă, city manager Sector 5:

 “De azi, Parcul Eroilor poate fi numit și ”Parcul Teilor”! Împreună cu peste 100 de voluntari, am plantat 100 de tei de dimensiuni mari – între 4 și 5 metri, care vor încânta în scurt timp locuitorii din zonă, dar și trecătorii. Arborii de mărimea acestora se găsesc mai greu, dar ca bunul gospodar care își face iarna car și vara sanie, noi ne-am apucat de astă toamnă să căutăm pomii, să-i contractăm la cele mai mari pepiniere din țară, motiv pentru care în luna martie ne vin cam 100 de pomi în fiecare zi, din aceste specii.”

‼️Plantăm și ne implicăm activ în protejarea mediului. Mai mult, ne-am propus să promovăm în rândul comunității responsabilitatea pentru mediu și implicarea activă în protejarea acestuia.

 Rareș Hopincă, city manager Sector 5: “Dar nu plantăm doar în centru! Am început din Ferentari, de la Vadul Nou și din Rahova, din Dumbrava Nouă. Zone sufocate de beton și neglijate ani de zile, ies la lumină și se colorează cu verdeață. Ani de zile, în Sectorul 5 nu s-a plantat niciun pom. S-a început timid în 2020-2021, dar în 2023 ne propunem să devenim campionii plantărilor în București și să ajungem din urmă sectoarele 3 și 4”.

 PS: Campioana zilei de astăzi a fost Anisia, grădinar experimentat, care a plantat doi tei frumoși și care a promis că mai vine la acțiunile noastre și atunci când vom planta flori.’’, informează Primăria Sectorului 5 pe pagina sa de facebook.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...